Genel

Cerraha İkinci Obezite Ameliyatını Yaptırmadılar !

İddiaya göre Özel Hastaneler Yönetmeliği nedeniyle İzmir’de görevli Genel Cerrahi Uzmanı planlı obezite ameliyatını yönetmelik gereği yapamadı. Özel Hastaneler Yönetmeliği ile özel muayenehanesi olan hekimlere kısıtlama getirildi. Özel Hastaneler, artık..

Cerraha İkinci Obezite Ameliyatını Yaptırmadılar !

İddiaya göre Özel Hastaneler Yönetmeliği nedeniyle İzmir’de görevli Genel Cerrahi Uzmanı planlı obezite ameliyatını yönetmelik gereği yapamadı.

Özel Hastaneler Yönetmeliği ile özel muayenehanesi olan hekimlere kısıtlama getirildi. Özel Hastaneler, artık Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği oranda dış doktor kabul edilebilecek. Üniversite hastanelerinde görevli doçent ve profesörlerin özel hastanelerde çalışma izinleri ise komisyona bağlandı.

Özel Hastaneler Yönetmeliği nedeniyle, özel hastaneler ve özel muayenehane sahibi doktorlar, yönetmeliğin yayınlandığı ilk gün büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Bazı özel hastaneler ve özel muayenehane işleten doktorlar, hasta ameliyatlarını iptal etmek zorunda kaldı. İstanbul ve Ankara’da özel hastanelerde özel muayenehane işleten doktorların ameliyatlarını sürdürdüğü ancak İzmir’de bazı kısıtlamaların getirildiği bildirildi. Bilim ve Sağlık Haber Ajansına konuşan bir muayenehane hekimi, “Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda hastam var. Bu hastalarımızı zamanında ameliyat edebilecek miyim bilmiyorum. Ameliyat yaptığım hastane yöneticileri de net bir yanıt vermiyor. Bu durum özel muayenehane hekimliğini ve özellikle sağlık turizmini çok olumsuz etkileyecektir” dedi. Öte yandan İzmir’de obezite ameliyatı yapan bir genel cerrahi uzmanının son hastasının yönetmelik nedeniyle yapamadığı, özel hastane yöneticilerinin, “Hocam son hastayı ameliyat edemezsiniz” dediği öğrenildi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL