Yerel Haberler

Büyükşehir Ve Şuski’de Çalışan Kadrolu İşçiler İçin Toplu Sözleşme İmzalandı

Büyükşehir Ve Şuski’de Çalışan Kadrolu İşçiler İçin Toplu Sözleşme İmzalandı

Büyükşehir Ve Şuski’de Çalışan Kadrolu İşçiler İçin Toplu Sözleşme İmzalandı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş ve Hizmet-İş arasında, Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan kadrolu personellerin toplu iş sözlemesin imza töreni yapıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda gerçekleştirilen imza törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 1 no’lu Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu’nun yanı sıra daire başkanları ilgili birim müdürleri ve işçiler katıldı.

“İŞÇİNİN EMEĞİ KUTSALDIR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Pandemi dönemi çok olağanüstü bir durumdu. Tüm daire başkanlarımıza ve ilgili müdürlerimize işçinin alın terinin zamanında ödenmesi konusunda bir gün dahi gecikmenin yaşanmaması gerektiği konusunda talimat verdim. Önemli olan birinci derecede işçinin hakkıdır. Sendikanın verdiği mücadeleyi saygı ile karşılıyor, işçinin emeğinin kutsal olduğunu biliyorum. Bu nedenle verilen ücretlerde gözüm arkada kalmıyor işçilerimize helal hoş olsun diyorum. Biz hakka inanıyoruz. Buradaki her bir kuruşun çok büyük bir önemi vardır.  İşçilerimizin arasında kutuplaşmaya fırsat vermedik. Düşüncelerine, fikirlerine saygı duyduk. Sadece emeğe değer verdik işine baktık ve işini iyi yapanı takdir ettik, gönlümüze aldık” diye konuştu.

“BU SÖZLEŞME ENFLASYON RAKAMLARININ ÜZERİNDE”

Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ile toplu sözleşmeyi masada imzalamış olmak büyük bir başarıdır. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi hem enflasyon rakamlarının üzerinde hem de masada çatışmadan, kavga etmeden, grev kararları alıp çeşitli gerginlikler yaşanmadan imzalanması işçiler için büyük bir kazanımdır” dedi. Arslan imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili detayları da paylaştı.

“İŞÇİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMIŞTIR”

Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 1 no’lu Şube Başkanı Seydi Eyüpoğlu ise konuşmasında işçilerin yanında yer almaya onların hak ve hukuklarını korumaya devam edeceklerinin altını çizerek işçilerin haklarını koruyan emeklerinin karşılığını fazlasıyla takdim ve teslim eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan kadrolu işçilerin toplu iş sözleşmeleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından imzalandı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL