Genel Politika

Bülent Arınç: Konuşmayla Aldatamazsınız

Bülent Arınç: “Enflasyon rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız” (Foto: Ahmet Ünsal)

Bülent Arınç: Konuşmayla Aldatamazsınız

AK Parti kurucularından, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsanız.”

Arınç, memleketi Manisa’da, AK Parti il örgütünün düzenlediği iftar yemeğinin ardından konuştu. Üç yıl önceki açıklamalarına atıfta bulunan Arınç, şunları söyledi:

“AK Parti’nin de bir takım sıkıntılar yaşadığını, memleket içinde ekonomiden kaynaklanan bir takım sıkıntılarla karşı karşıya geldiğini görmezden gelemeyiz. Benim bazı siyasetçilerden farkım odur ki, ben daha üç sene evvel, ‘Türkiye’de ekonomik sıkıntılar var ama hamdolsun hükümetimiz bunlarla baş edecek, başaracak ve yeniden güzel günlerde birlikte olacağız’ demiştim.

Bize, siyasetçi olarak, düşen bir sorunu görmektir; inkar etmemektir, üstünü örtmemektir. Halının altına tozları toplamamaktır. Hanımlar alınmayın eski bir tabir olduğu için söylüyorum. Bütün tozları pislikleri halının altına süpürüp de ortalığı temiz gösterme gayreti herkese yakışır ama siyasetçiye yakışmaz. Ama ekonomide bozukluklar varsa alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının değeri düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsanız.”

“Başarılı olamazsak seçim sonuçlarından emin değilim”

“Gerçeği göreceğiz ve sorunları çözeceğiz” diyen Arınç, şöyle devam etti:

“Sorunlar çözüldükçe millet hiçbir zaman bizden kopmadı, hiçbir zamanda bizden kopmayacak. Evet, AK Parti var, bu sorunların hepsini çözecek. Nasıl 2002’de Meclisin üçte ikisini aldıysak, 2007’de yüzde 47 ile geldiysek, nasıl 2011’de yüzde 49,5 yüzde 50’yi bulduysak… Ve tabi bir ikaz da var. 2015, 7 Haziran seçimlerinde ama ondan 6 ay sonra yüzde 50’ye ulaştıysak bunu tekrar başarmaya inşallah yine muvaffak olacağız. Başka çaresi yok.

Başarılı olamazsak seçim sonuçlarından emin değilim. Başarılı olmaya mecburuz. Çok iyi işler yapmaya mecburuz. Hamdolsun her gün alınan tedbirlere bakıyorum fakir fukaranın alım gücünü artırmaya yönelik, emeklerinin alım gücünü artırmaya yönelik bir takım parasal tedbirlerle de akla yatkın işler yaparak ‘ben bu işi başaracağım’ güvenini vermeye çalışıyorlar. Bize düşen bunlara destek vermektir. Bize düşen bunları anlatmaktır. Bize düşen bunlarla birlikte halkımızın ümidini güvenini artırmaktır.

Bu tip sıkıntılı zamanlarda insanları yeise düşürenler olabilir, kafasını karıştıranlar olabilir, artık bunların işi bitti diye sokakta gezenler olabilir. Hayır, hiçbir şey bitmedi. Her ülke sıkıntı çekebilir biz de çekiyoruz. Biz bu işin üstesinden geleceğiz diye inanacağız ve bunu yapanlarla birlikte hiçbir zaman birbirimizden ayrı düşmeden, birbirimizin kusurlarını ortaya dökmeden tekrar beraberliğimizi bütün Türkiye’ye bütün dünyaya göstereceğiz.”

Sahurda da partililerle birlikte

İftar programının ardından partililer Hatuniye Camisi’nde teravih namazına katıldı. Arınç, sahuru ise iftar açtığı Kurşunlu Han’da partililerle birlikte yaptı.

Arınç, eskiden FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’in karargah olarak kullandığı tarihi Kurşunlu Han’daki iftar yemeğine Celal Bayar Üniversitesi kurucu rektörü ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ile katıldı. AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Semra Kaplan Kıvırcık, İl Başkanı Salih Hızlı, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik da iftarda yer alan isimler arasındaydı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL