Genel

Boris Johnson hakkında “parti içi güvenoylaması”

Boris Johnson hakkında “parti içi güvenoylaması”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson hakkında, bu akşam, Muhafazakar Parti liderliği için parti komitesinde güvenoylaması yapılacak.  

1922 Muhafazakar Milletvekilleri komitesinin başkanı Graham Brady, bu sabah yaptığı basın açıklamasında, Muhafazakar milletvekillerinin milletvekillerinin yüzde 15’inden güvensizlik mektubu aldığını doğruladı. Brady, bugün Londra saatiyle 18:00-20:00 arasında bir oylama yapılacağını söyledi.

Brady, basına yaptığı açıklamada, dün Johnson hakkındaki güvenoylaması için yeterli başvuru sayısına ulaşıldığını belirterek, “Oylamanın makul bir zamanda gerçekleşmesi gerektiği konusunda anlaştık” dedi. Brady, bazı partililerin güvensizlik başvurusu göndermek için Kraliçe Elizabeth’in görevde 70. yılı kutlamalarının sonuna kadar beklemek istediklerini belirtti.

Politico’nun haberine göre, Johnson’ın güven oylamasını kazanması için Muhafazakar milletvekillerinin 180’inin desteğine ihtiyacı var ve bu barajı geçememe ihtimali daha yüksek. Hükümet Enstitüsü tarafından yapılan bir hesaplamaya göre, hükümetin maaş bordrosunda 160 ila 170 milletvekili var .

Daha olası olmayan bir durumda Johnson’ın oyu kaybetmesi durumunda, bir sonraki İngiltere başbakanını seçmek için parti içinde bir liderlik yarışması başlatılacak.

Brady’nin açıklamasından önce, eski Hazine Bakanı Jesse Norman, Johnson’ı Londra belediye başkanı olduğu süre de dahil olmak üzere 15 yıl destekledikten sonra artık bunu yapamayacağını tweetledi.

Norman, başbakana hitaben yazdığı bir uyarı mektubunda, Johnson’ı “Covid ile ilgili olarak Downing Street 10’da sıradan bir kanun çiğneme kültürüne başkanlık etmekle” suçladı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL