Genel

Binlerce Hekim Beyaz Miting’de

Binlerce Hekim Beyaz Miting’de

“Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” başlıklı Beyaz Miting, 29 Mayıs 2022 günü Ankara Anıtpark’ta gerçekleşti. Miting’ de sağlık çalışanları hep bir ağızdan haklarını aramak için haykırdı.

Sağlığın farklı alanlarından binlerce çalışan, Beyaz Miting için Anıtpark’ı doldurarak hak arama eylemi gerçekleştirdiler . Alanlarda genç hekimler ve genç sağlık çalışanlarının yoğun bir katılım sağlaması gözden kaçmadı. Emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler ile CHP ve HDP milletvekilleri de mitinge destek verdi.

Miting, COVID-19 ile mücadele ve sağlıkta şiddet sonucu yaşamını yitiren sağlık çalışanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ankara Valiliği’nin Beyaz Miting ’in örgütlenme sürecindeki yasakçı ve engelleyici tavrı da masaya yatırıldı.

“DİRENCİMİZİ BİRBİRİNE KATIYORUZ”

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Emeğimizi değersizleştirenlere karşı, bizi küçücük poliklinik odalarına sıkıştırıp birbirimizden ayıranlara, performansa mecbur edip yoksullaştıranlara, sağlıkta dönüşümün tahrip ettiği sağlığımızın günah keçisi yapanlara, bitmeyen günlere hapsedip tüketerek kamyon altına sürenlere inat değerimizin farkındayız. Biz sağlığımızı korumak için, nitelikli, etik değerlerimizle bütünleştirdiğimiz bir hekimliği sürdürebilmek için mücadele ederken, bugün Ankara’da hep birlikte ‘Emek Bizim, Söz Bizim, Sağlık Hepimizin’ diye bir kez daha seslerimizi, direncimizi birbirine katıyoruz.” dedi. 

Konuşmaların ardından sağlık çalışanları hep bir ağızdan “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” diyerek sağlık sektöründe yaşanan ve göz ardı edilen tüm sorunların çözülmesi gerektiğini, “kahramanlarımız” denilerek alkışlanan sağlıkçıların maddi ve manevi haklarının verilmesi gerektiği gerçeği vurgulandı.
 

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL