Genel

Bayındır Devlet Hastanesi’nde Başhemşire Mobbing Yapıyor İddiası !

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem Çelik’in tutum ve davranışları kurum içi huzursuzluğu arttırdığını öne süren Birlik Sağlık Sen, hastane yöneticilerinin adil olmasını istedi. Kurumda Hukuksuzluklar Zirve Yaptı Birlik Sağlık Sen’den..

Bayındır Devlet Hastanesi’nde Başhemşire Mobbing Yapıyor İddiası !

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem Çelik’in tutum ve davranışları kurum içi huzursuzluğu arttırdığını öne süren Birlik Sağlık Sen, hastane yöneticilerinin adil olmasını istedi.

Kurumda Hukuksuzluklar Zirve Yaptı

Birlik Sağlık Sen’den konu hakkında yapılan açıklamada, “İzmir ili Bayındır İlçesinde bulunan 50 yataklı yaklaşık 120 Sağlık personelinin çalıştığı devlet hastanesinde idarenin personeller arasında taraflı uygulamalarından dolayı kurum içi huzursuzluk bir türlü bitmiyor. Önceki yıllarda da basına yansıyan şekliyle çalışanlar arasında zaman zaman, ayrımcılıkların yapıldığı hastanede her yıl sendika yetkilerinin belirlendiği 15 Mayıs tarihi öncesinde sendikal faaliyetlere yapılan müdahale sonucu kurumda huzursuzluklar zirve yapmış, sorunun diyalogla çözülmesi için müdahale edilmiş, ancak idarenin yanlışta ısrar etmesi kurum içi huzursuzluğu zirve yaptırmıştır” denildi.

Neslişah Paşalı Konuştu

Konuyla ilgili açıklama yapan, aynı zamanda hastanede hemşire olarak görev yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Neslişah Paşalı; “Hastanemiz küçük bir hastanedir. Tüm çalışan arkadaşlarımızla aile ortamında gibi çalışıyoruz. Ancak, siyaset ve hükümet yanlısı sendikanın idarecilerimize bir şekilde etki
etmesiyle kurumda çalışma huzurumuz bozulmaktadır. Özellikle sendikal yetkinin belirlendiği her yıl 15
mayıs tarihi öncesinde hükümet yanlısı sendikanın idareci arkadaşlarımıza etki etmesiyle huzursuzluk zirve
yapmaktadır. Hemen her yıl yaşadığımız gibi bu yılda, BİRLİK SAĞLIK SEN olarak geçen yıl yetkili olduğumuz
kurumda yetki almak için çok çalıştık. Maalesef son birkaç gün içerisinde Sağlık Sen Sendikasına bir şekilde
üye olan arkadaşlarımız sayesinde yetkiyi kaybettik. Ancak garip olan son günlerde üye olan bazı arkadaşlarımızın görev yerleri değiştirilerek kurumda daha iyi görünen yerlere verilmesi oldu. Bunların hepsi tüm personelin bildiği gibi ortada olan durumlardır.

Doğruyol, “Kimseyle Derdimiz Yok”

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ise, şunları söyledi, ” İl Sağlık Müdüründen hizmetli personelimize kadar tüm arkadaşlar bizim arkadaşlarımız. Hiçbir kimseyle derdimiz yok. Hiçbir kimse de bizim düşmanımız değil. Ancak; teşbihte hata olmasın ama Bayındır Devlet Hastanesi avuç içi kadar bir hastane. Türkiye’de binlerce kurumda Sağlık Sen bir şekilde yetkili. Nasıl yetkili olduklarını da bilmeyen sağlık çalışanı yoktur diye düşünüyorum. Üç beş kurumda da farklı sendikalar yetkili olsun ne olacak? Kurum yöneticilerimizi yanlış uygulamalar yaptırarak zorda bırakmanın manası nedir ki? 31 yıllık tansiyon hastası üyemiz olan hemşire Mehtap Tüney’i dört yıldır çalıştığı birimden alıp, yerine yaklaşık altı yıllık meslek geçmişi olan hemşire arkadaşımızı vermenin mantığı manası ne olabilir? Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri müdürü Çiğdem Çelik’in mesai saatleri içerisinde, arkadaşlarının yanında, bizim genel başkan yardımcımız Neslişah PAŞALI’ya rencide edercesine “hemşire hanım görev yerinize gidin” şeklinde bir ifade kullanması, yine sıkıntılarla ilgili bir başka zamanda yanına konuşmaya giden genel başkan yardımcımıza odadan kovarcasına “konuşmamız bitmiştir” gibi ifade kullanması bu idarecinin, sendikal faaliyetlerle ilgili kanun, genelge ve yönetmeliklerden bi haber olduğunu göstermektedir.
Biz yaklaşık 25 yıldır sendikal mücadele veriyoruz. Elbette her zaman olduğu gibi önceliğimiz diyalog.
Ancak küçücük bir hastane için 15 mayıstan bu yana yaklaşık dört aydır diyalogla çözelim diye mücadele
ediyoruz. Ama maalesef çözemiyoruz. Özellikle Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem ÇELİK’in tutum
ve davranışları kurum içi huzursuzluğu arttırmıştır. Her zaman olduğu gibi bu konunun da sonuna kadar
takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olasın.
Yöneticilerden en önemli isteğimiz, 657 sayılı devlet memurları kanununun ilgili maddesi uyarınca
çalışanlar arasında adil olmaları, çalışanlar arasında ayrım yapmamalarıdır. Çalışma huzurunu
bozmamalarıdır”





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL