Yerel Haberler

Başkan Mehmet Kuş, bir insanı daha hayata bağladı

 

Başkan Mehmet Kuş, bir insanı daha hayata bağladı

Engelli, yaşlı, muhtaç, kadın, genç ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin hayatlarını kolaylaştıracak sosyal ve ekonomik desteklerle gönüller fetheden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, engelli bir vatandaşın daha tek isteğini yerine getirdi.

Eyyübiye’de yaşayan 71 yaşındaki Ahmet Serçek isimli engelli vatandaşı bir süre önce evinde ziyaret eden Başkan Mehmet Kuş, Serçek’in ihtiyacı olan akülü sandalyeyi en kısa sürede temin edeceklerini sözünü vermiş ve farklı sosyal yardımlardan da faydalanması için talimat vermişti.

Başkan Kuş’un talimatı üzerine Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Değerlendirme Kurulu Ahmet Serçek’e akülü sandalye temin edilmesini kararlaştırdı. 20 Mayıs 2022 günü Ahmet Serçek’in kapısını çalan belediye çalışanları, Başkan Mehmet Kuş’un selamını ileterek Serçek’in tek isteği olan akülü sandalyeyi kendisine teslim ettiler.

Akülü sandalyesine kavuşmaktan dolayı duygulu anlar yaşayan Ahmet Serçek, Başkan Mehmet Kuş’a ve Eyyübiye Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ederken, “Başkan yanıma gelip bana akülü sandalye göndereceğini söylemişti, merak içinde bekliyordum. Gün boyu kapımın önünde oturmaktan başka bir şey yapamıyordum. Belediye arabası gelip evimin önünde durunca heyecanlandım. Sağolsun başkanımız talebimi yerine getirmiş. Arkadaşlar geldi, akülü sandalyeyi kurup bana nasıl kullanacağımı öğrettiler. Allah başkan Mehmet Kuş’tan ve tüm belediye çalışanlarından razı olsun” diye konuştu.

Eyyübiye’de yaşayan Ahmet Serçek, yaklaşık 9 ay önce hastalığı nedeniyle bir ayağını kaybetmiş, diğer ayağı da güç kaybına uğramıştı. Görme yeteneğini de büyük oranda kaybeden Serçek, hayata yeniden bağlanmak için tek isteğinin her yere rahatça gidip gelebileceği bir akülü sandalye olduğunu söylemişti.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL