Yerel Haberler

Başkan Canpolat’tan Ramazan ayı mesajı

Başkan Canpolat’tan Ramazan ayı mesajı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Her yıl Allah’ın rahmetini umarak geçirdiğimiz Ramazan ayının bir yenisine daha ulaşmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Canpolat, Ramazan ayının huzur, barış ve sağlık getirmesini temenni ettiği mesajında, şunları kaydetti:

“Her yıl Allah’ın rahmetini umarak geçirdiğimiz Ramazan ayının bir yenisine daha ulaşmış bulunmaktayız. İnananlar için manevi hazzın, her türlü bedeni ihtiyaçtan daha ulvi olduğunun idrak edildiği Ramazan ayının, tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. İhtirasları peşinde koşarken nerde duracağını bilmeyenlere durup düşünebilmeleri için hayatının yıllık bölümlerine konulmuş bir zaman durağıdır, Ramazan. Açlığın, yokluğun, yoksulluğun idrakine varıp gereğini, eyleme dönüştürmektir. İman etmekle kalmayıp salih amellerle ömrüne en güzel şekilde vefa göstermektir. Elinden geldiğini ardına bırakmamaktır Ramazan. Bu vesileyle, Haliliye Belediyesi olarak gönülleri inşa etmekle birlikte, kapısı çalınmaya muhtaç kıymetli vatandaşlarımızı da çalışma azmimizi artırarak gözetleyeceğimizi buradan belirtmek isterim. Ramazan ayı, sadece yemek içmekten ve arzulardan kesilmek değildir. Aynı zamanda, öfkesine ve nefsine karşı mücahede etmek, Müslüman kardeşine müşahede etmek, sulh ve selamet içerisinde güzelliklerin oldukça yaşanmasına müsaade etmektir. Bu duygularla, orucun tutulduğu en güzel şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da, Ramazan ayının huzur, barış, sağlık ve afiyet getirmesini diler, başta hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Ramazan ayının hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. Ramazan, başkasına el uzatmanın zamanıdır. Hayırlı ve bereketli Ramazanlar olsun.”

RAMAZAN HALİLİYE’DE DOLU DOLU GEÇECEK

Haliliye Belediyesi Ramazan ayında manevi duygulara uygun bir ortam hazırlayarak 8 ayrı tasavvuf programı ile eski ramazanları yaşatacak.

Haliliye Belediyesi Ramazan etkinliklerinde takvim belirlendi. Her zaman vatandaşlarının yanında olan Haliliye Belediyesi Ramazan ayının ruhuna uyan 8 ayrı günde 8 ayrı tasavvuf konseri ve gösterilerle vatandaşlarla buluşacak.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ramazan ayının ilk günü Tasavvuf Konseri düzenleneceği belirtildi.  2 Nisan Cumartesi günü Karşıyaka Mahallesinde bulunan Göbeklitepe parkında düzenlenecek olan etkinlikte Haliliye Belediyesi Tasavvuf Ekibi sahne alacak.

Haliliye Belediyesi’nin ekinlik takvimi ise şöyle:

2 Nisan Cumartesi Göbeklitepe parkı Karşıyaka Mahallesi

06 Nisan Çarşamba 15 Temmuz Parkı -Devteşti Mahallesi

10 Nisan Pazar Turgut Özal Parkı Ulubatlı Mahallesi

13 Nisan Çarşamba Üzüm Parkı-Ahmet Yesevi Mahallesi

17 Nisan Pazar Şehit. İ.Halil Yıldırım Parkı-Devteşti Mahallesi

20 Nisan Çarşamba Hüseyin Peyda Parkı- İmambakır Mahallesi

24 Nisan Pazar Şehit A.Oktay Günak Parkı-Süleymaniye Mahallesi

28 Nisan Perşembe Ahmet Yesevi Parkı-Ahmet Yesevi Mahallesi





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL