Yerel Haberler

Başkan Canpolat ve beraberindekiler Haliliye semt polikliniğini inceledi

Başkan Canpolat ve beraberindekiler Haliliye semt polikliniğini inceledi

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Haliliye’de nüfus yoğunluğunun olduğu Devteyşti Mahallesinde hizmet vermeye başlayan Çocuk Acil Polikliniğini ziyaret etti.  

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm Devteyşti Mahallesinde hizmet vermeye başlayan Haliliye Semt Polikliniğinde incelemelerde bulundu.

Haliliye Belediyesine ait olan 9 katlı bina, hastaneye dönüştürülmesine ilişkin proje çalışmasının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Polikliniği olarak hizmete sunulması için Sağlık Bakanlığına devredildi. Şanlıurfa Valiliği, Haliliye Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından iç tefrişatı tamamlanan hastane projesi, 7/24 Çocuk Acil Bölümü ile hizmete girdi. Bölgenin ihtiyacı olan ve böylelikle sağlık sorunlarına da yanıt olan Haliliye Semt Polikliniğini inceleyen Başkan Canpolat ve Vekil Açanal’a çalışmalarla ilgili İl Sağlık Müdürü Gülüm bilgi verdi.

Haliliye Semt Polikliniğindeki incelemeler esnasında vatandaş ve personellerle de sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, hastanenin bölgedeki sağlık sorunlarına çözüm olduğunu ifade etti.

Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kıymetli Milletvekilimiz Sayın Gülender Açanal ile birlikte, buranın değişiminde de, dönüşümünde emeği olan Sayın Vekilimle Devteyşti Mahallesindeyiz. Haliliye Belediyesi olarak yaptığımız bir binayı Sağlık Bakanlığına devir işlemlerini gerçekleştirmiştik. Bu mahiyette şuanda burası alt bölüm komple poliklinikler olarak hem çocuk doktorları hem pratisyen hekimler ilerde de yan dallar olmak üzere hizmet vermeye başladı. Üst bölgede yine Türkiye’de ilklerden biri olan tam teşekküllü bir diş hastanesine şuanda dönüşüm devam ediyor. İnşallah birkaç aya kalmaz buranın açılışını yapmış olacağız. Sağlıklı ilgili Devteyşti Mahallemiz Urfa’nın en büyük mahallesi, Haliliye ilçemizin en büyük mahallesi. Çevresindeki Ahmet Yesevi, Bağlarbaşı, Yavuz Selim ve Süleymaniye Mahalleleri ile birlikte yaklaşık 140 binlik bir nüfusa hitap edebilen bu bölgenin ihtiyacı olan sağlık hizmetini hizmete sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Burada emeği geçen başta Sayın Vekilimiz, İl Sağlık Müdürümüz, Şanlıurfa Valimiz olmak üzere ve bize sürekli destek olan değerli Haliliyeli hemşerilerime teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun.”

Ziyaretleri için Vekil Açanal ve Başkan Canpolat’a teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, “Öncelikle Sayın Vekilimizin ziyaretleri için, Haliliye Belediye Başkanımızın ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim sağlık çalışanlarımız için moral oluyordur, olmuştur. Bildiğiniz gibi bir aydan fazladır burada 7/24 çocuk hizmeti veriyoruz. Bu hizmet bu mahallenin, Urfa’nın en büyük mahallesinin uzun zamandan beri hak ettiği, beklediği bir hizmetti. Başkanımızın da bahsettiği gibi birkaç aya kadarda inşallah Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılmış olacak. Ağız ve Diş Hastanesinin açılmasıyla birlikte iki tane Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan dördüncü şehir olmuş olacağız. Bu oldukça değerli, kıymetli bir hizmet bunun da heyecanı içerisindeyiz. Ben tekrardan Sayın Vekilimize, Sayın Başkanımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise, “Devteyşti Mahallesindeyiz. Devteyşti Mahallesi nüfus yoğunluğu olan bir mahallemiz. Bu nedenle buranın sağlığını biz çok önemsiyoruz. Belediye Başkanımız ve Sağlık Müdürümüzün de destekleriyle burada çok güzel bir hastane oluştu.  Bugün onu ziyaret ettik” diye konuştu.

Devteyşti Mahalle Muhtarı Tahir Kına ise hastaneye dönüşüm çalışması ile mahallenin sağlık yükünün azaldığının belirterek, mahalle sakinleri adına Başkan Mehmet Canpolat ve Milletvekili Zemzem Gülender Açanal’a teşekkürlerini iletti.

 

 

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL