Yerel Haberler

Başkan Beyazgül Şanlıurfa’ya Nefes Aldıracak Projeleri İnceledi

2023 İslam Dünyası Başkenti Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalara hız verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanvekili Ramazan Şerif Uma ile birlikte kentte sürdürülen projeleri yerinde incelediler.

Başkan Beyazgül Şanlıurfa’ya Nefes Aldıracak Projeleri İnceledi

Başkan Beyazgül Şanlıurfa’ya Nefes Aldıracak Projeleri İnceledi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile birlikte kentte Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir

Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’ya önemli projeleri ve hizmetleri kazandırmaya, şehre nefes aldırmaya devam edeceklerini söyledi. ‘’

2023 İslam Dünyası Başkenti Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalara hız verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanvekili Ramazan Şerif Uma ile birlikte kentte sürdürülen projeleri yerinde incelediler.

Başkan Beyazgül, Vali Ayhan ve Başkan Kuş ilk olarak Eyyübiye ilçesinde sürdürülen kültür ve Turizm yolunda incelemelerde bulundu. 476 yapının yıkılarak turizm alanına kazandırılan bölgeyi gezen Başkan Beyazgül, burada yapılan çalışmaları yakından inceledi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Beyazgül, daha sonra Osmanlı ve Asya mahallesinde sürdürülen çalışmalara katıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Beyazgül, kaldırım çalışmasına harç döktü. Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Beyazgül ve beraberindekiler daha sonra Katı Atık Bertaraf tesisine geçti.

Katı Atık Bertaraf tesisinde teknik heyetle ile görüşen Vali Ayhan ile Başkan Beyazgül, bölgede oluşan kokunun giderilmesi konusunda görevlilere talimat verdi.

Şanlıurfa’nın can damarı olan Abide Kavşağında çalışmalar hızla ilerliyor. Şanlıurfa’nın kalbi konumunda olan bulvarda Trafik yoğunluğunu azaltmak adına büyük bir gayret gösteren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önemle üzerinde durduğu Abide Bulvarında inşaat çalışması hızla devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile birlikte Abide kavşağında sürdürülen inşaat çalışmasını inceledi. Teknik heyetle birlikte yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Beyazgül, daha sonra Buluntu Hoca Bulvarını gezdi. 11 Kilometrelik Buluntu hoca Bulvarını gezen heyet Şanlıurfa gençliği için büyük bir öneme sahip olan Bilim merkezi inşaatını gezdi. Başkan Beyazgül ve Vali Ayhan Bilim merkezinde incelemelerde bulundu.

BAŞKAN BEYAZGÜL VALİ AYHAN VE BAŞKAN KUŞ İLE İNCELEMELERDE BULUNDU

Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Kuş ile birlikte ilimizde sürdürülen çalışmaları birlikte gezdik ve istişareler yapıyoruz. Öncelikle Kültür ve Turizm yolunda incelemelerde bulunduk ve bu turizm yolumuz 4 ay süre içerisinde bitmiş olacaktır. Arkasından Osmanlı Mahallemize geçtik ve orada yapılan yol çalışmalarını yerinde gördük. Asya mahallemiz yüksek gerilim hattı altında olan yapılar vardı. Turizm yolunda 476 tane kamulaştırma yaptık. Burası Eyyübiye’ye nefes aldıracak bir yoldur. Devamında Osmanlı mahallesi ve Asya Mahallesindeki yolumuz bitmişti ve orta refüj çalışmasını yerinde gördük. Katı Atık Bertaraf tesisine gittik ve orada motor siparişleri vardı müteahhidin o motor siparişleri ile ilgili bilgileri aldık. Ne zaman tamamlanacağı konusunda bize kesin bilgiler bize verdiler. İnşallah orada hiçbir koku kalmamış olacak. Bu günde koku en az seviyeye durumda ve mahallede koku yok. Katı atık deposu çalışmalarının bizzat boru değişimi, motor ve metan gazı çıkışını yerinde gördük, incelemelerde bulunduk, bu konuda da talimatlarımızı yine sıkılaştırdık. Abide Kavşağımızı inceledik. Abide kavşağımızda İnşallah bir bölümü çok yakın bir zamanda açılmış olacak. Burada da çalışmalar çok süratli bir şekilde devam ediyor. Yine önemli projelerimizden biri olan Buluntu Hoca Bulvarını gezdik. Bu Diyarbakır yolunu Viranşehir’e bağlıyor. Bu 11 kilometrelik bir yolumuz. Bununla şehir içi trafiğini rahatlatmış oluyoruz.

BAŞKAN BEYAZGÜL “BİLİM MERKEZİ BU ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİYDİ”

Genç nüfusun olduğu bir şehirde bu bilim merkezi önemliydi. Biz gençlerimizi bir taraftan sportif aktivitelere çekerken fiziksel bir takım spor yaptırırken, zihinsel sporlarını, zihinsel tasarımlarını veya hayal ufuklarını açacak bir merkez burası. 50 bin metrekare alan üzerinde 9 bin 500 metrekare kapalı alanı olan bir yer. Türkiye’nin en önemli bilim merkezlerinden biri olacak ve dış tasarımı da oldukça güzel. Şanlıurfa’ya böyle bir biblo gibi oturmuş olacak bu bilim merkezimiz. Bunlar önemli projelerimizden bir kısmıydı.

VALİ AYHAN “BAŞKANIMIZIN PROJELERİ BU ŞEHİR İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bir beyin fırtınası yaptık. Sahada ve alandayız. Bundan sonra da her zaman saha da olacağız. Her proje gerçekten çok kıymetli. Şehrin kalbinde çok önemli çalışmalar yapılıyor ve beni en heyecanlandıran yer ise bilim merkezidir’’ diye konuştu.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL