Genel

Başhekim Ve Doktorlar Arasında “Grev” Tartışması!

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli  ile acil serviste görevli doktorlar arasında “hasta bakma” tartışması yaşandı. Doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı’ndan başlayarak 3..

Başhekim Ve Doktorlar Arasında “Grev” Tartışması!

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli  ile acil serviste görevli doktorlar arasında “hasta bakma” tartışması yaşandı.

Doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı’ndan başlayarak 3 gün boyunca acil sağlık hizmeti dışında hizmet vermeyeceklerini duyurup grev kararı aldılar. İddiaya göre Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli, grev yapan doktorların dinlenme odasına gelerek, görevlerinin başına dönmelerini söyleyerek hastaların madur olduğunu belirtti. Doktorlar ise başhekime, “Burası bizim dinlenme yerimiz. Buraya girerek bize bu şekilde hitap etmeye hakkınız yok. Burası sizin tapulu malınız değil. Bizim dinlenme odamıza girdiyseniz kapıyı kapatamazsınız, açık tutacaksınız” dedi.

Başhekim Ve Doktorlar Arasında “Acil Vaka” Tartışması

Şenveli, acil vakaların alınmayarak evlerine gönderildiğini söyledi. Görüntüleri kaydeden anestezi doktoru ise “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi. Başhekim Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” dedi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoru ise “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” yanıtını verdi..
Başhekimle beraber odaya gelen hemşire de “Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi” deyince, grevdeki doktor, “Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum” ifadelerini kullandı.

Acil Servisin Grevi Olmaz

Doktorun konuşmasının ardından Başhekim Şenveli, “Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz” diye konuştu. Şenveli, görevlerinin başına dönmedikleri takdirde doktorlar hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi. Alınan bilgiye göre anestezi ve yoğun bakım uzmanı doktorlarla, başhekim arasında yaşanan tartışma ameliyathane girişinde de devam etti. Şenveli’nin hastanedeki güvenlik görevlilerine hitaben görüntüleri çeken doktoru kastederek, “Şunu da hemen paketleyin, hemen alın hemen” sözleri sosyal medyada oldukça tepkiye yol açtı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL