Genel

Başarı Belgesi Verilen Eğitimciler Neden Ödüllendirilmiyor ?

Eğitim-Bir-Sen başarı belgesi verilen eğitimciler ile ilgil yaptığı açıklamada, 2022 yılı içinde iki defa başarı belgesi alanlara ödül verilmesi için Yönerge’nin 12 maddesindeki sınırlamanın kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti. Eğitim-Bir-Sen, başarı..

Başarı Belgesi Verilen Eğitimciler Neden Ödüllendirilmiyor ?

Eğitim-Bir-Sen başarı belgesi verilen eğitimciler ile ilgil yaptığı açıklamada, 2022 yılı içinde iki defa başarı belgesi alanlara ödül verilmesi için Yönerge’nin 12 maddesindeki sınırlamanın kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen, başarı belgesi verilen eğitimciler için, ” Biz, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, daha önce başarı belgesi bulunmakta iken, 2022 yılı içinde de iki defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi ve ödül verilmesini, bunun uygulanabilmesi için de Yönerge’nin 12. maddesindeki sınırlamanın kaldırılmasını talep ettik.” dedi.

Ocak 2022 tarihinde okulları kesilmeden, yüz yüze olarak açık tutmak için yoğun çaba sarf etmelerinden dolayı eğitim çalışanlarının tamamına ve idari personele başarı belgesi verilmişti. Yine Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 13.06.2022 tarihi itibarıyla tüm öğretmen ve idari personele ikinci başarı belgesinin gönderilmiş olduğu açıklanmıştı.

Sendika açıklamalarında, “Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge’nin “Üstün Başarı Belgesi verilecek personel” başlıklı 6. maddesinde, “Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir”, “Ödül verilebilecek personel” başlıklı 7. maddesinde ise “Ödül, Üstün Başarı Belgesi alan personele verilebilir” hükmü yer almaktadır. Eğitim-öğretim yılının kararlı bir şekilde yüz yüze tamamlanabilmesinde fedakârca çabaları, vefa sosyal destek gruplarına aktif katılımları gibi salgın sürecindeki çalışmalarıyla öğretmen, yönetici ve idari personelin üstün başarı belgesi ve ödülü hak etmiş oldukları şüphesizdir. Bu çerçevede, daha önce başarı belgesi bulunmakta iken, 2022 yılı içinde iki defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi ve ödül verilmelidir.” diyerek eğitimcilerin üstün başarı belgesi ve ödül hak etmiş oldukları vurgulandı.

 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL