Genel

Bakan Koca, 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresi’nde Konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne şehrinde düzenlenen 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresi Bilimsel Programı’nın açılış töreninde konuştu. Bakan Koca, sağlık hizmetlerinde hiçbir vatandaşın ihmal..

Bakan Koca, 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresi’nde Konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne şehrinde düzenlenen 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresi Bilimsel Programı’nın açılış töreninde konuştu. Bakan Koca, sağlık hizmetlerinde hiçbir vatandaşın ihmal edilmediğini bildirdi.

Bakan Koca, yaptığı konuşmada, merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve arkadaşları tarafından 39 yıl önce bugünlerde kurulan KKTC’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kongrede bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.  “Türkiye olarak ayrı coğrafyalardaki kardeşlerimize, diğer alanlarda olduğu gibi, sağlık alanında da mümkün olan her desteği sağlamakta kararlıyız” diyen Bakan Dr. Fahrettin Koca, “Bu hususta KKTC’miz bizim göz bebeğimizdir. Kovid-19 salgınının en ağır dönemi olan 2020 yılı sonunda, İstanbul’daki iki acil durum hastanesinin açılışının ardından, 3. acil durum hastanesinin burada yapılması, bu bakışın sonucudur. 100 yataklı Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, bakanlığımız tarafından kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı” diye konuştu.  Türkiye tarafından KKTC’de yapılması planlanan 500 yataklı Lefkoşa Hastanesi ihalesinin elde olmayan nedenlerle biraz gecikmiş olduğuna işaret eden Koca, bunun kısa sürede tamamlanarak inşaatına başlanacağını söyledi. Koca, “KKTC Lefkoşa Hastanesi, modern mimari anlayışıyla tasarlanmış, bünyesinde her türlü tanı ve tedavi birimini barındıran, Kıbrıs Türk halkına, hak ettiği konforu yaşatarak, sağlık hizmeti sunan bir hastane olacaktır. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile birlikte bu hastaneler, KKTC’nin sağlık sitemini güçlendiren yapı taşları arasına katılacaktır” ifadelerini kullandı. “Sağlık hizmetinde hiçbir vatandaşımızı ihmal etmedik”

Koca, 2000’li yılların başından itibaren Türkiye’nin sağlıkta büyük ve kalıcı başarılar gösterdiğini anlatarak, pandeminin ve global ekonomik durumun yüklediği sıkıntılara rağmen gerçekleştirilen altyapı yatırımları ve nitelikli sağlık çalışanları sayesinde Türkiye’nin sağlık sistemi ile iftihar etmeye devam ettiklerini belirtti.

Bakan Koca, “Sağlık hizmetinde hiçbir vatandaşımızı ihmal etmedik. Toplum ise, sağlık çalışanlarının çabasını, krizi atlatmak için nasıl çalıştıklarını gördü ve bu çabayı yürekten alkışladı. Sağlık personelinin, çalışma ortamlarını iyileştirme ve iş barışını, her anlamıyla sağlama çabamıza, hiç ara vermedik. Hasta ile hekimin, kendilerini güvende hissettiği ortamın oluşturulması, vazgeçilmez hedefimizdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, öncülük ve onayıyla Beyaz Reformu, adım adım hayata geçirdik. Sağlıkta fiili şiddet, katalog suçlar arasına alındı, cezalar ağırlaştırıldı” değerlendirmesini yaptı. “66. Türkiye Milli Pediatri Kongresinin hayırlar getirmesini diliyorum”

Uzun yıllardır, bilimsellik niteliğini ileriye taşıyarak devam eden, çocuk sağlığı ve hastalıklarını ilgilendiren, temel konuların, sorunların ve bunlara yönelik güncel gelişmelerin ele alındığı Milli Pediatri Derneği kongrelerinin bir yenisinde sağlık camiasıyla birlikte olduklarına işaret eden Koca, “66. Türkiye Milli Pediatri Kongresinin, başarılarla geçmesini ve sağlık camiamıza, meslektaşlarımıza, özellikle de yarınlarımızın teminatı olan sevgili çocuklarımıza, hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Programa, Bakan Koca’nın yanı sıra, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile eşi Sibel Tatar, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Türkiye Milli Pediatri Derneği Başkanı Yıldız Camcıoğlu, Çocuk Hemşireleri Derneği Başkanı Serap Balcı ile hekimler ve diğer davetliler katıldı.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL