Genel Politika

Antalya’da görüşecekler

Antalya’da görüşecekler

Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba Antalya’da bir araya geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile 10 Mart Perşembe günü, Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) üçlü bir zirve düzenleyeceklerini duyurdu.

Çavuşoğlu, “İki tarafı buluşturmak için yoğun tempo yürüttük. Dün Cumhurbaşkanımız, Putin’le görüşmesinde bu konuyu dile getirdi. Lavrov, görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Ukrayna Dışişleri Bakanı da toplantıya katılacağını bize bildirdi” dedi.

Her iki bakanın toplantıda kendisinin de yer almasını istediğini belirten Çavuşoğlu, “Bu nedenle üçlü bir toplantı olacak. Bu toplantının dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz” diye ekledi.

Ermenistan da ADF’ye katılıyor

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın Antalya Diplomasi Forumu’na katılacağını bildirdi.

Hunanyan, Facebook’ta yaptığı açıklamada, Mirzoyan’ın foruma katılmak için Antalya’ya gideceğini kaydetti.

Dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarıyla dışişleri bakanlarını buluşturacak Antalya Diplomasi Forumu 11-13 Mart’ta yapılacak.

Antalya’da 2’ncisi düzenlenecek olan forum, ”Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar” teması altında gerçekleştirilecek.

Ermenistan, davet gönderilen ülkeler arasında bulunuyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Antalya’da yapılması planlanan foruma Ararat Mirzoyan ve Ermenistan’ın Türkiye ile diyalogdan sorumlu özel temsilcisi, Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan davet edilmişti.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL