Genel

Ankara’da “Afet Farkındalık Parkı” oluşturuluyor

Ankara’da “Afet Farkındalık Parkı” oluşturuluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ile Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında “Afet Farkındalık Parkı” oluşturuluyor. 

Konutkent’te oluşturulacak park alanındaki törenle ilk ağaç dikimi yapıldı ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı. 

Başkentte bir “ilk” olma özelliği taşıyan parkta; deprem ve yangın söndürme simülatörleri ile 5 boyutlu sinema yer alacak. 

Heykel sanatçısı Burhan Alkar da yaptığı bir Atatürk anıtını parka armağan etti. Tören kapsamında, 92 yaşındaki Burhan Alkar’ın heykel çalışmalarından örnekler de sergilendi. 

Hem afet farkındalık bilincini artıracak hem de Başkente yeni bir yeşil alan kazandıracak projeyle, afetlerin oluşum nedenlerinin, afet esnasında yapılması gerekenlerin, afet öncesinde ve sonrasında ise alınabilecek önlemlerin çeşitli simülatörlerin yardımı ile anlatılacağı parkta özellikle çocuklara yönelik, uygulamalı eğitimler verilecek.

Parkla ilgili çalışmaların Haziran 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor.  

Afet bilinci artırılacak                                                                                                                              

Konutkent Mahallesi 3028. Cadde’de yer alan parkın ağaçlandırma ve altyapı çalışmalarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, ABB Başkan Vekili Berkay Gökçınar, ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, Bilim Ağacı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atilla, Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, “Türkiye’nin genç beyinleri bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar. İstedik ki daha ilk aşamadan Türkiye’nin gerçeği olan afetler konusunda ciddi bir bilgi birikimiyle ve ciddi bir farkındalıkla hayata başlasınlar. Bunu yaparken de kendi elleriyle fidanlara, toprağa dokunmalarını sağlayarak farklı bir eğitim serüveni planladık. Buradaki tüm arkadaşlarımız afetlerin bütün boyutlarıyla A’dan Z’ye bilip bu yönde bilinçli bir refleks oluşturacak seviyede kendilerini geliştirecekler” dedi. 

Bilim ve çevre duyarlılığı

Bilim Ağacı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atilla ise gelecekte Türkiye’nin bilim insanları olacak bireylerin, daha ilk aşamada çevreci ve doğa dostu bir projenin içerisinde olmaları, onların tüm vizyonlarını olumlu etkileyeceğini söyledi. 

Bir yıl önce kurulan Bilim Ağacı Vakfı’nın çağdaş toplum, bilimin yol göstericiliği ve çevre duyarlılığı hareket ettiğini anlatan Atilla, bu kapsamda ihtiyaç duyan öğrencilere ülkenin geleceği için destek olmayı hedeflediklerini söyledi. 

Mustafa Atilla, “Afet Farkındalık Parkı’ toplumun afet konusuna dikkatini çekecek, toplumun öncelikleri içerisinde bunun ne kadar önem arz ettiğini gösterecek” dedi. 





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL