Genel

.

.

Bir televizyon programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Fransa’da 150 euroya yapılan alışveriş, yüzde 7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750 euro oldu.” şeklinde yorum yaptı. Sunucunun üstüne basa basa matematik hatası yaptığını ve sosyal medyaya düşebileceğini söylemesine rağmen sözlerine devam eden Akbaşoğlu’nun bu yorumları gündem oldu. Binlerce tweet atan kullanıcılar, Akbaşoğlu’nun hesaplamasını tiye aldı.
Habertürk’te Kübra Par’ın Açık ve Net programına konuk olan AK Parti Grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Fransa’daki enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

“6-7 MİSLİ ARTIŞ VAR”
Akbaşoğlu, “Fransa’da 150 euroya dolan bir poşet, bugün 750-800 euroya doluyor. Orada enflasyon %6-7 oranında. Fiyatlarda 6-7 misli artış var” ifadelerini kullandı.

Programın sunucusu Kübra Par’ın araya girip “Bakın bunlar sosyal medyaya da düşüyor, bence bir matematik hatası yapıyorsunuz o yüzden söylüyorum” uyarısına rağmen sözlerine devam eden Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Fransa’da yaşayan yakınlarımızdan hareketle, daha önceleri 150 euroya doldurduğumuz poşeti 750 euroya doldurduğumuz noktalara geldim noktası gerçekten önemli” cevabını verdi.

“%5 İLE ÇARPTIĞINIZDA DA ALIRSINIZ BU RAKAMI”
Kübra Par ise “Sizin dediğinizin olması için oradaki enflasyonun %7 değil, yani %200, %300 falan olması gerekiyor” derken Akbaşoğlu, “Hayır, %6 ile çarptığınız zaman bile o rakamı alırsınız. Bakın %5 ile çarptığınızda da alırsınız onu” şeklinde cevap verdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Bu açıklamaların ardından programdaki bu anlar sosyal medyada kısa süre içerisinde çok sayıda etkileşim aldı. Programın sunucu Kübra Par ve bu açıklamaları yapan Muhammet Emin Akbaşoğlu, en çok konuşulan konular arasına girdi. Sosyal medya kullanıcıları, basit matematik işlemini bile yapamadığını söyledikleri Akbaşoğlu’nu eleştirdi.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL