Genel

3600 ek göstergede kritik tarih verildi

3600 ek göstergede kritik tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Mayıs ayında Meclis’e gelmesini planladıklarını açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlemesinde kritik dönemece girildi. Son toplantı için geri sayım başladı. İşte detaylar…

Polis, hemşire ve din görevlilerinin maaş ve ikramiyelerinin artmasına vesile olarak 3600 ek gösterge çalışmasının bu ay tamamlanarak Meclis’e gelmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasına göre; yapılacak son toplantının ardından düzenleme Meclis’e sevk edilecek. Ek göstergenin yükselmesiyle maaş, emekli aylıkları ve ikramiyelerde artışlar olacak.

3600 ek göstergede başka hangi grupların kapsama dahil edileceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Düzenleme ilişkin bugüne kadar 2 toplantı gerçekleştirildi. Son toplantının ise 10 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Ardından taslak, teklif haline getirilerek Meclis’e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.

Kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi 3 farklı ödeme türünü etkileyecek. 3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL