Ekonomi Genel

2 yıl geri ödemesiz kredi! 8 yıl vade…

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı ve bu hafta detaylarının netleşmesi beklenen ekonomik destek paketinin şartları belli oldu. Peki, 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı da sağlanan destek kredisinin..

2 yıl geri ödemesiz kredi! 8 yıl vade…

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı ve bu hafta detaylarının netleşmesi beklenen ekonomik destek paketinin şartları belli oldu. Peki, 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı da sağlanan destek kredisinin şartları neler olacak? İşte bilinmesi gerekenler.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı kapsamında 2 yıl geri ödemesiz ve 8 yıl vadeli kredi imkanlarının da bulunduğu yeni ekonomik destek paketinin şartları belli oldu. Yeni pakette amacı dışında kullanımların da önüne geçilecek.

İş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirilecek olan destek, 3 başlık altında verilecek. ‘Yatırımcı’ ve ‘ihracatçıya’ 25’er milyar lira ayrılırken, ‘işletme harcamaları’ için belirlenen tutar ise 10 milyar lirayı buluyor.

Yatırım destek paketi

2 yılı geri ödemesiz, 8 yıl vadeli olarak orta-yüksek ve yüksek teknoloji üreten firmalara 1.25 kat kefalet limitiyle verilecek. Yatırıma bağlı işletme kredileri için 6 ay ödemesiz dönem, 30 ay vade sunulacak. Kâr payı oranı 0-24 ay için sabit (TL referans+yüzde 1), 24 ay üzeri için sabit (TL referans+yüzde 2). Faiz oranı 0-24 ay değişken (TL referans+ yüzde 1), 24 ay üzeri değişken (TL referans+yüzde 2). Her bir küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) için en çok 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira limit olacak.

İhracat destek paketi

6 ay geri ödemesiz ve 18 ay vadeli olacak. Kâr payı sabit (TL referans+yüzde 1) olarak uygulanacak. Faiz oranı değişken (TL referans+yüzde 1) olacak. Halen ihracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli bulunan KOBİ yararlanacak.

İşletme harcamaları destek paketi

6 ay geri ödemesiz olacak ve 24 ay vade sağlanacak. Kâr payı sabit (TL referans+yüzde 1) olarak uygulanacak. Faiz oranı değişken (TL referans+yüzde 2) olacak. 1 yıl boyunca kullandırılacak.

Kaynak: Posta





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL