Genel

120 Yıllık Aşiret Üyeleri İlk Kez Bir Araya Geldi

120 Yıllık Aşiret Üyeleri İlk Kez Bir Araya Geldi

Mardin’in Mahmudi Aşireti üyeleri 120 yıl aradan sonra ilk kez Aytaç ailesi sayesinde Şanlıurfa’da bir araya geldi. Aşiret üyelerini bir araya getiren Aytaç ailesi ileri gelenleri mutlu olduklarını söylediler.

 

Şanlıurfa’da 120 yıllık aşiret üyeleri Aytaç ailesi sayesinde bir araya geldi. Mardin’in Mahmudi Aşireti üyeleri 120 yıldır birbirlerini bulamıyordu. Şanlıurfa’da Aytaç ailesi sorumluluk üstlenerek aşiret üyelerini tek tek bulup bir araya getirmeyi başardı.

 

Şanlıurfa’da özel bir düğün salonunda aşiret üyeleri bir araya gelerek hasret giderdiler. 120 yıldır aşiret mensupları birbirini göremezken, Aytaç ailesi Mahmudi aşireti üyelerini bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Konu ile ilgili olarak aşiret ve ailenin önde gelenleri görüşlerini açıkladı. İmam Keskin Buğday Pazarı esnafı Halil Aytaç, toplanmalarının sebebinin Aytaç ailesi ve Mardin’in Derik, Kızıltepe ilçesi Batman ve Şanlıurfa’da mukim olan kadim Mahmudi aşiretinin 120 yıllık süregelen bir geleneğini yaşatmak olduğunu söyledi. Aytaç, “Bugün burada toplanmamızdaki temel sebebi kısaca izah edecek olursak, bizler Aytaç ailesi ve Mardin Derik Kızıltepe Batman ve Şanlıurfa’da mukim olan kadim Mahmudi aşireti olarak 120 yıllık süregelen bir hasret bugün itibariyle son bulmuştur. İki ailenin yıllardır birbirini arayış içinde olması bu hasretin son bulmasına vesile olunmuştur. Bu hasretin son bulmasında çaba sarf eden tüm amcalarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu sebeple bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Aytaç ailesi başka bir mensubu Halil Aytaç ise düşüncelerini şöyle anlattı. “Mensubu olduğumuz Mahmudi aşireti köken olarak  Abbasi aşiretine dayanmaktadır. Ülkemizde Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şanlıurfa bölgelerinde yaşamaktadırlar. Bugünkü davetimize Mardin Diyarbakır ve çevre illerden gelen  Mahmudi aşireti mensubu amcalarımıza buraya kadar gelerek bizi şereflendirdikleri için  huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Mardin’in Derik ilçesi AK Parti ilçe başkanı Süleyman Karahan ise, “Bir diğer teşekkürü 120 yılı aşkın süredir aynı hüzne ve  sevince ortak olduğumuz aynı köylerde yaşadığımız değerli komşularımı, dayılarımız, kirvelerimiz her zaman olduğu gibi bu mutlu günde de yanımızda olduğunuz için sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bulunduğumuz coğrafyada 120 yılı aşkın süredir hep beraber kardeşçe yaşadık, birbirimize en ufak bir kin ve  düşmanlığımız olmamıştır. Bu zamana kadar bizi bu arayışa itmeyen temel sebep sizlerin bize kucak açması ve hiçbir zaman bizleri ötekileştirmemesidir. Her zaman olduğu gibi bu mutlu günümüzde de yanımızda bulunduğunuz için ailem ve aşiretim adına sizlere şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

Aytaç ailesinin hukukçusu Avukat Halil Aytaç ise, teşekkür mesajında, aşiret üyelerinin bir araya gelmelerinden mutlu olduğunu kaydetti.





YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL